Zwitserse Kaasfondue

Zelfgemaakte kaasfondue is zoveel lekkerder dan uit een pakje. En als je weet hoe het moet is het echt binnen tien minuten gemaakt.

Ingrediënten voor 4 personen
450 gr. Emmenthaler kaas geraspt
450 gr. Gruyere kaas geraspt
100 gr. Appenzeller kaas geraspt (als je deze kaas niet kan vinden kan je ook 500 gram van bovenstaande kazen nemen, of je neemt een andere pittige kaas die je lekker vind)
0,5 liter witte wijn, maar wel een pittige. Bijvoorbeeld een droge witte riesling, een pinot gris of een sauvignon blanc. Vraag aan de wijnhandelaar welke lekker is in de kaasfondue want goede wijn is heel belangrijk.
maizena
2-3 tenen knoflook
peper, zout, paprikapoeder
kirsch
een groot stokbrood of twee kleinere.

Je hebt hiervoor wel een fonduepan met rechaud en fonduevorken nodig.

Voorbereiding
Snij het stokbrood in hapklare stukjes, zodat het alvast een beetje oud kan worden. Te vers brood valt uit elkaar.

Bereidingswijze
Verwarm de wijn in het fonduepannetje direct op het fornuis. Als dit niet kan moet je het in een andere pan doen en later overschenken. Pers de tenen knoflook, voeg toe en smelt de kaas in de wijn. Breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder.

Meng de maizena met wat wijn en een scheut kirch en bind het een beetje. Goed warm maken en op tafel zetten. Serveer de kaasfondue met stukjes brood, rolletjes parmaham en/of serranoham voor de niet-vegetariërs, zure uitjes, augurken, of wat je nog meer lekker vind om in de kaas te dopen. Doe er een groene salade bij.

Tip: Geef nooit ijs als toetje na kaasfondue, dat ligt heel zwaar op de maag.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: