Zalmrolletjes met aspergepuree

Deze zalmrolletjes zijn ideaal voor de borrel of als voorgerecht want je kan ze ruim van te voren maken en ze zijn bijzonder lekker.

Ingrediƫnten:
200 gram gerookte zalmplakjes
250 gram witte of groene asperges
100 gram roomkaas, bijvoorbeeld Monchou of Boursin
twee theelepels verse citroensap
klein zakje rucola
peper, zout
eventueel dille voor de garnering.

Bereiden:
Was en schil de witte asperges vanaf een paar centimeter vanaf de kop tot onderaan. Snij 2-3 cm van de houtige onderkant eraf. Gebruik hiervoor een speciale elektrische aspergeschiller of neem een eenvoudige aspergeschiller. Groene asperges hoeven niet geschild te worden, alleen de houtige onderkant moet eraf gesneden worden.

Kook de asperges in water met een beetje zout 10 minuten en laat ze nog 10 minuten met het vuur uit nagaren. Doe eventueel de schillen in het kookwater voor meer smaak.
Spreid ondertussen de zalmplakken uit op een stuk huishoudfolie.

Pureer de asperges met de staafmixer, voeg de roomkaas toe en pureer dit er ook doorheen. Breng de puree op smaak met peper, zout en de citroensap.

Smeer de puree uit over de zalm en leg er een laag rucola sla blaadjes op. Rol dan de zalm op met behulp van de folie tot de dikte van een sushi en draai de folie er helemaal omheen zodat het goed verpakt is.

Leg de rol een paar uur in de diepvries zodat je er mooie plakjes van kan snijden.
Serveer de zalmrolletjes op een schaal op rucolasla en bestrooi het eventueel met wat dille.

Als voorgerecht is het leuk om de aspergepuntjes te bewaren en die apart (even opgewarmd) erbij te leggen. Druppel dan wat olie en een beetje citroensap over de rucola voordat je de rolletjes en de aspergepuntjes erop legt.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: