Zalm en Asperges Salade

Een zomerse salade met zalm en asperges die goed smaakt en goed vult. Het lekkerst is deze salade natuurlijk wel pas als het aspergeseizoen is van april tot juni.

zalm-salade-asperges
Ingrediënten (4 porties) :
4 zalmfilets van 180 gram met het vel verwijderd
zout en peper naar smaak
1 theelepel olijfolie
1 pakje asperges gesneden in stukjes van 10cm
1 eetlepel sesam zaadjes
60ml soja saus
1 theelepel vers geraspte gember
een kwart theelepel wasabi pasta
100 gram baby Choy sum of Baby Paksoi (wat je zelf het lekkerst vind)

Bereiden :
1. Kruid beide kanten van de zalm met zout en peper.
2. Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de helft van de zalm in de pan en kook deze voor 2 minuten aan beide kanten of tot deze goudbruin van kleur word, maar niet volledig doorgekookt is. Breng de zalm over naar een snijplank en laat deze een beetje afkoelen. Terwijl je wacht kun je de rest van de zalm bakken die je hebt. Gebruik wanneer deze is afgekoeld een scherp mes om de zal in stukjes van 3cm te snijden.
3. Kook de asperges in een grote sauspan met gezout water voor 1 minuut of tot deze licht knapperig is. Zorg dat je deze vervolgens goed afwaterd.
4. Verhit een anti aanbak pan op middelhoog vuur. Voeg de sesam zaadjes toe en kook deze terwijl je ze voorzichtig opgooit voor 1 minuut of tot deze licht gebakken zijn.
5. Meng de soja saus, gember, wasabi en sesam olie in een kom. Plaats de choy sum of paksoi, zalm en asperges in een grote kom en doe deze rustig opgooien om ze te mengen. Verdeel de salade over de borden en laat de dressing met wasabi erover lopen. Besprenkel met sesam zaadjes om het gerecht af te maken.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: