Toast met rucola, zongedroogde tomaat en grote garnalen

Een borrelhapje waar iedereen graag zijn tanden in zet! Heerlijk door de frisse limoenrasp en zoete tomaat.

Ingrediƫnten:
een bakje grote garnalen. Het kan ook met rivierkreeftjes of kleinere garnaaltjes.
Een potje zongedroogde tomaten op olijfolie
twee knoflook tenen, fijngesnipperd
klein zakje rucola sla
zout en peper
rasp van 1/2 limoen
een klein stokbrood
olijfolie

Bereiden:
Verhit de oven op 175 graden.
Pel de garnalen als er nog een staartje aan zit, en doe ze in een kom. Giet er twee of drie eetlepels olijfolie overheen, doe de knoflook, wat peper en zout en een theelepel limoenrasp er bij en hussel het door elkaar. Laat dit even marineren.

Snij ongeveer vier zongedroogde tomaten over de lengte in hele dunne reepjes.
Snij het stokbrood in niet al te dikke plakken en smeer de bovenkantjes in met olijfolie. Bak ze gedurende vijf minuten op een rooster in het midden van de oven.

Was de rucola, droog ze in een slacentrifuge en doe er een theelepel limoenrasp, een scheutje olijfolie en wat peper en zout overheen. Meng het goed door elkaar.

Verhit een klein beetje olie in een koekenpan of grillpan en bak de grote garnalen heel even aan. Als je rauwe grote garnalen hebt (dat is het lekkerst) dan moeten ze aan elke kant 1-2 minuten bakken. Gekookte garnalen hoeven alleen even aangebakken te worden om ze op te warmen. Als je ze te lang bakt worden ze droog en taai. Kleine rivierkreeftjes of kleine garnaaltjes die al gekookt zijn hoef je niet perse te verwarmen.

Leg op elk toastje stokbrood eerst een paar blaadjes rucola sla, dan een paar reepjes zongedroogde tomaat en dan een grote garnaal of een paar kleine garnaaltjes.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: