Tiramisu

Tiramisu is een van de meest bekende van oorsprong Italiaanse desserts en weet bijna iedereen zijn hart te veroveren met zijn typische smaak door gebruik van een combinatie van lange vingers, cacao, koffie en mascarpone

tiramisu dessert
Ingrediënten:
500 ml krachtige koffie
100 gram suiker
18 lange vingers
3 lepels cacao
3 stuks eieren
50 gram suiker
250 gram mascarpone
1 klein glas amaretto

bereiden:
Wanneer je de koffie hebt klaargemaakt en deze hebt af laten koelen tot deze lauw van temperatuur is moet je deze in een diepe kom gieten. Meng dan de suiker hierbij en roer deze vervolgens er goed doorheen. Dompel dan de lange vingers in de koffie en leg ze onder in de kom waar de Tiramisu in gemaakt gaat worden. Druk met je vingers de lange vinger koeken goed aan tot deze bestaan uit een gelijke laag. Doe vervolgens de ameretto erover tot deze goed doorweekt zijn. Plaats de kom vervolgens in de ijskast.

Pak nu de eieren en maak deze open. Zorg ervoor dat de eierdooiers en het eiwit in twee aparte kommen gaan. Doe in de kom met de dooiers vervolgens 25 gram suiker en klop deze zolang tot dit een lichtgele kleur heeft. Voeg nu de mascarpone toe en klop dit zolang tot je een volledig glad mengsel over houd.

Begin nu de kom met de eiwitten te kloppen. Voeg dan de rest van de suiker toe en klop dit mengsel dan zolang tot het stijf is. Voeg nu beide mengels bij elkaar en doe deze mengen door het gebruik van een spatel.

Vul vervolgens de kom waarin je de lange vingers hebt geplaatst met dit mengsel en plaats deze dan op z’n minst twee uur terug in de koelkast.

Als afwerking kun je de tiramisu voordat je deze serveert nog bestrooien met cacao.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: