Taartje van zalm met kruiden

Dit voorgerecht is heel feestelijk en kan van te voren gemaakt worden. Heel makkelijk dus!

Ingrediƫnten:
500 gram zalmfilet of zalmsnippers of gerookte zalmfilet, zo vers mogelijk.
1 sjalotje, fijn gesnipperd
1 eetlepel vers gehakte peterselie
1 eetlepel vers gehakte bieslook
1 eetlepel vers gehakte dille
een eetlepel vers limoensap
drie eetlepels lekkere olijfolie (met een zachte, niet scherpe of muffe smaak. Proef en vergelijk de verschillende soorten maar eens!)
3 rijpe tomaten
1 eetlepel verse, grof gesneden basilicum
peper en zout, eventueel grof zeezout

Bereiden:
Snij de zalm in kleine blokjes of stukjes en meng de peterselie, dille, bieslook, de limoensap en de olijfolie door elkaar en schep daarna de zalm erdoor. Meng het goed en breng het op smaak met peper en zout. Zet de kom in de koelkast, minimaal 1 uur.

Ontvel de tomaten en haal de pitjes eruit. Snij het vruchtvlees in blokjes en meng het met de basilicum. Ook dit kan in de koelkast bewaard worden.

Maak voor het opdienen een taartje met behulp van ronde kookringen of uitsteekvormen. Om dit te doen leg je een vorm of ring op een mooi bordje en vul de bodem op het bord met een laag zalm. Hoe kleiner de vorm, hoe hoger het taartje mag zijn. Druk het zachtjes aan hou de zalm tegen als je de vorm omhoog eraf haalt. Schik de tomaten met basilicum er mooi omheen en druppel een beetje olijfolie op het taartje. Leg een takje dille erop voor de garnering. Strooi eventueel tot slot nog wat grof zeezout over de tomaten.

Serveer het met wat zelfgemaakt krokant geroosterd brood of toast.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: