Stoofvlees

Stoofvlees is meestal rundvlees dat voor een lange tijd is gegaard op een laag vuur. Stoofvlees wordt vaak met patat gegeten. In dit recept richt zich op de bereiding van een overheerlijke stoofvlees met Italiaanse kruiden. De bereidingstijd is circa 2 uur en 45 minuten.

StoofvleesIngredi├źnten:
- 550 gram magere runderlappen
- 100 gram gerookte ham
- 1 blik blokjes tomaat
- 1 grote ui (gesnipperd)
- 3 fijngehakte teentjes knoflook
- 3 eetlepels balsamico azijn
- 200 milliliter water
- rozemarijn
- oregano
- basilicum
- tijm
- peper en zout

Bereiding:
Snij de magere runderlappen in gelijkmatige blokjes en bestrooi de blokjes dan met wat peper en zout. Hierna de magere runderblokjes bruin bakken in bakboter.

Snij de gerookte ham in kleine blokjes. Voeg daarna achtereenvolgend de fijngehakte teentjes knoflook, rozemarijn, oregano, basilicum, tijm en de gerookte hamblokjes toe. Bak het geheel voor nog eens 5 minuten mee.

Hierna de eetlepels balsamico azijn toevoegen en 2 minuten de azijn laten meekoken. Vervolgens de blokjes tomaat en het water toevoegen.

Het geheel dan aan de kook brengen en aansluitend een deksel op de pan doen. Zet het vuur lager en laat het geheel nog eens 2┬Ż uur zachtjes door pruttelen.

Hierna is de stoofvlees gereed en kan dan naar wens geserveerd worden met patat, pasta of rijst. Als bij gerecht serveer je een frisse salade zoals: Groene salade, Salade met warme geitenkaas en honing of Romano sla met kaas en walnoten.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: