Stokbroodje met komkommer, ei en gerookte zalm

Een ontzettend fris en heerlijk goed belegd stokbroodje. De volle smaak van de gerookte zalm is heerlijk in combinatie met de frisse komkommer en de zachte textuur van het ei. Een goed belegd stokbroodje bevat 175 kcal.

stokbroodje komkommer gerookte zalmPersonen: 8
Bereidingstijd: 20 +/- minuten
Gerecht: Gezond broodje

Ingrediënten
- 2 eieren
- 1 komkommer
- 1 pakje gerookte zalmfilet á 100 gram
- 1 volkoren/bruin stokbrood
- 1 bekertje crème fraiche á 125 ml
- 15 gram dille
- 3 eetlepels olijfolie

Bereiding:
Vul een steelpan met water en doe hier de eieren in. Kook deze circa 8 minuten zodat de eieren hard zijn. Houd wanneer de 8 minuten zijn verstreken de eieren direct onder een koude kraan. Zo schrikken de eieren en zijn deze beter te pellen. Snijd de eieren wanneer deze gepeld zijn in plakjes.

Snijd het stokbrood in 8 schuine sneetjes. Besmeer beide kanten van de stokbroodjes met olijfolie.

Neem een grillpan en verhit deze. Leg wanneer de grillpan goed heet is de stokbroodjes in de pan. Gril deze circa 2 minuten op iedere zijde.

Snijd de komkommer door de lengte. Verwijder de zaadlijsten met een theelepel of mes. Schaaf vervolgens met een kaasschaaf of dunschiller lange slierten van de komkommer.

Smeer een dun laagje crème fraiche op de stokbroodjes wanneer deze uit de grillpan komen. Verdeel hier de zalmfilet, de komkommer slierten en de plakjes ei over. Vervolgens nog een klein theelepeltje crème fraiche erop en wat zout en peper naar eigen smaak en wens.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: