Spaghetti Bolognese

Spaghetti Bolognese is een echte klassieker. Het is dan ook een gerecht dat (bijna) iedereen wel lekker vindt. Zoals bij alle recepten voor pasta, zijn ook hiervoor talloze variaties te vinden. Hieronder volgt een basisrecept voor 4 personen, dat je naar eigen smaak kunt uitbreiden met fijngesneden groenten zoals champignons, wortel, courgette of doperwtjes. Maar ook zonder groenten is het heerlijk en vormt het met een frisse salade een complete maaltijd.

spaghetti bolognese
Ingredienten:
1 Pak (450g) spaghetti
400 Gram rundergehakt
1 Rode ui, fijngemalen
2 Teentjes knoflook uit de knijper
Zout en versgemalen zwarte peper
1 Laurierblad
Gedroogde oregano
½ Theelepel paprikapoeder
1 Blik romatomaten, met de hand fijngeknepen
2 Eetlepels tomatenpuree
Versgeraspte Parmezaanse kaas

Bereiden:
Breng een pan met ruim water en een lepel zout aan de kook, kook de spaghetti beetgaar en giet het af. Zorg dat je de spaghetti niet te gaar kookt, want dan wordt het gerecht slap en melig.
Neem ondertussen een ruime braadpan en bak het gehakt (zonder boter of olie) rul. Voeg de ui en de knoflook toe en bak een paar minuutjes mee. Voeg vervolgens de kruiden en de tomaat en tomatenpuree toe. Roer en laat de saus een paar minuten pruttelen. Voeg, als de saus te droog is, wat extra water toe. Je kunt daarvoor het kookwater van de pasta gebruiken. Doe de spaghetti op een serveerschaal, giet de saus erover en bestrooi met Parmezaanse kaas. Is de spaghetti afgekoeld, dan kun je het heel makkelijk verwarmen door het in het vergiet te laten zitten en te overgieten met kokend water.
Wil je zelf nog groenten toevoegen, dan kun je dat het beste doen nadat je de ui aan het gehakt hebt toegevoegd, zodat de groenten de tijd krijgen om te garen.

Tip:
heb je kinderen die moeilijke eters zijn? Rasp een courgette en een wortel fijn en roer deze door het gehaktmengsel nadat je de ui even hebt meegebakken. De groenten zijn onherkenbaar en zo krijgen je kinderen ongemerkt toch de benodigde hoeveelheid groenten binnen!

Leave a Comment

Previous post:

Next post: