Sardines met rijst

Even geen zin in een uitgebreide maaltijd dan is dit een makkelijk en óngecompliceerd recept. Iedereen heeft wel een voorraad kast in zij of haar woning met blik voorraad.  Zodra je even niet weet wat je wilt koken of je hebt even geen ingeving dan is dit wat er op tafel moet komen. Onderstaand recept is voor 2 personen. De bereidingstijd is 15 a 20 minuten.

sardinesBenodigdheden:
- 1 blik morjon sardines (groot)
- 1 takje selderij
- 2 aardappelen
- 1 ui (versnipperd)
- 1 tomaat in blokjes
- 3 eetlepels olie
- 1 madamme jeanette peper
- zout naar smaak
- rijst voor 2 personen

Bereiding:
Snij de aardappelen in gewenste formaat. Ik snij ze meestal in kleine reepjes of smalle blokjes. Snij ze niet al te groot anders is het niet snel gaar. Schenk dan de olie in een wok of koekenpan en bak de aardappeltjes krokant. Schep ze eruit en leg apart op een keuken papiertje. Kook alvast rijst voor 2 personen.

De tomaten sardien zit in zijn geheel in blik. Haal voorzichtig de sardien uit het blikje maar gooi het vocht niet weg. Open de sardien dwars door midden en schraap de graatjes weg. De madamme jeanette was je om vervolgens de zaadjes te verwijderen. Daarna snij je de peper in kleine stukjes (gebruik wel handschoenen).

Schep 2 eetlepels olie weer uit de pan, anders word het te vettig, en fruit hierin de ui. Na 1 minuut kan de tomaat erin laat even bakken. Dan kunnen de sardines erin. Schep goed om. Is het een beetje droog dan doe je een beetje tomatenjus van het blikje erin. Het hoeft niet al te lang te bakken.

Als de sardien goed heet is doe je de aardappeltjes er weer in en de gesneden selderij. Maak af met zout naar smaak. Meestal is dit een heel klein beetje niet meer dan een mespuntje. Schep en en bord het rijst op en dan de sardien ernaast.

Tips:
Wil niet iedereen te heet eten. Dan is het misschien handig om de peper te wassen en in z’n geheel mee te bakken in de sardientjes. Is het klaar schep dan de portie van degene die geen peper eet uit. Daarna maak je de peper kapot in de pan en heb je alsnog hete sardientjes.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: