Mienestjes met paksoi

Paksoi wordt veel in salades en roerbakschotels gebruikt mede doordat het een knapperige bite geeft aan de verschillende roerbakschotels. Paksoi wordt vaak verward met Chinese kool. Daarnaast bevat paksoi veel vitamine C. Dit recept is voor 4 personen en de bereidingstijd is circa 20 minuten.

mienestjes met paksoiIngredienten:
- 2 paksoi struiken
- 500 gram mienestjes
- 325 gram Nasi bami vlees
- 2 theelepels djinten (gemalen komijn)
- 6 eetlepels zoete chilisaus
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 50 gram gebakken uitjes

Bereiding:
Breng voldoende water aan de kook en kook hier in de mienestjes volgens de aanwijzingen die op de verpakking zijn aangegeven. De mienestjes na het koken afgieten in een vergiet en deze goed laten uitlekken.

Verwijder de stronk van de paksoi en was de paksoi en snij deze dan in dunne reepjes.

Verhit de 2 eetlepels zonnebloemolie in een wok en roekbak de nasi bami vlees in 5 minuten gaar en dat het vlees mooi bruin geworden is. Hierna de sojasaus, djinten en wat peper en zout toevoegen. Het geheel goed omscheppen en aansluitend de in dunne reepjes gesneden paksoi toe aan het vlees en roerbak het geheel vervolgens nog eens 5 minuten.

Serveer de mie in 4 kommen, strooi dan naar wens wat chilisaus over de mie en bestrooi het met de gebakken uitjes. Als laaste het vlees met paksoi hier overheen scheppen.

Tips:
Er kan er ook voor worden gekozen om het vlees met paksoi apart in een bord te serveren.
U komt helemaal in de oosterse sferen als u de mienestjes met paksoi eet met stokjes.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: