Mexicaanse wrap

Wraps komen oorspronkelijk uit Mexico. Het is heel lekker als hoofdmaaltijd, maar ook als lunch is het perfect.

Ingrediënten:
8 wraps (twee per persoon)
500 gram bieflappen in reepjes gesneden of runderreepjes
twee tomaten
een flinke eetlepel tomatenpuree
een rode paprika
een ui, gesnipperd
een blikje mais van 425 ml
een blikje kidneyboontjes van 425 ml
twee eetlepels kajunkruiden
een bekertje crême fraiche

Bereiden:
Snij het vlees in reepjes en marineer het in drie eetlepels olijfolie en de cajunkruiden en laat dat even staan. Snij de tomaten in kleine blokjes en de paprika in dunne reepjes. Snipper de ui en laat de kidneyboontjes en de mais uitlekken in een zeef.

Doe wat olijfolie in een koekenpan en fruit de ui een paar minuten. Voeg de tomaten, de tomatenpuree, de mais en de paprikareepjes toe en laat het tien minuten sudderen.

Bak ondertussen in een andere pan de reepjes vlees in 4 minuten bruin. Roer de crême fraiche door de saus en voeg daarna de kidneyboontjes toe. Roer het er voorzichtig doorheen en warm het even door. Schep als laatste het vlees erdoor.

Doe de wraps op het laatst in de magnetron of in de oven om te verwarmen. Hou de aanwijzingen op het pak aan. Leg een wrap op een bord, doe een flinke schep vulling erop en vouw de wrap dicht: eerst een flinke rand van de onderkant omvouwen en dan links en rechts erover heen. Als een envelop dus, zo kan je van de bovenkant eten zonder dat de vulling aan de onderkant ontsnapt.

Serveer de Mexicaanse wrap met een lekkere frisse groene salade.

Tip: je kan ook wat sla op de wrap leggen en daarop de vulling. Neem dan lekkere knapperige sla.

Je kan de vulling natuurlijk maken zoals je wilt, experimenteer lekker met verschillende groenten, kaas, kruiden, stukjes kipfilet of varkensvlees en maak de saus eens heerlijk smeuïg met roomkaas.

Leave a Comment

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: