Marsepeintaart

Vandaag de dag zijn er de meest fantastische taarten te koop en de een ziet er nog fraaier uit dan de ander. En je vraagt je natuurlijk af of het moeilijk is om zo’n speciale taart zelf te maken. Het antwoord is nee, maar het kost wel wat van je tijd. Marsepein is een van die ingrediënten die zich bij uitstek lenen voor het maken van een bijzondere taart. De binnenkant van de taart is vaak gewoon cake al dan niet met vulling en de buitenkant van (gekleurd) marsepein, al dan niet versierd met allerlei decoraties.

marsepein
Benodigheden:
Springvorm – 25 cm

Ingrediënten:
Voor taartbasis:
330 gram kant-en-klare taartmix
5 eieren
33ml water

Voor de botercrème:
250 gram roomboter
250 gram poedersuiker
1 zakje vanillesuiker
Eventueel wat smaakstof

Voor de vulling:
250 ml slagroom
Verse aardbeien in plakjes gesneden

Voor de bekleding:
300 gram witte marsepein (het beste online te bestellen)
Kleurstof (geschikt voor het kleuren van voedsel)

Bereiding:
Verwarm de oven voor op ongeveer 170°C.
Bak de basistaart volgens de aanwijzing op de verpakking van de kant-en-klare taartmix in ongeveer 20 tot 25 minuten gaar. Laat de taart afkoelen.

Prepareer ondertussen de botercrème door de poedersuiker, boter en vanillesuiker met een mixer of keukenmachine goed te mixen tot een gladde massa ontstaat. Indien je de crème van een smaakje wilt voorzien (bijvoorbeeld amandel, vanille of aardbeien) voeg dan een paar druppels smaakstof toe tijdens het mixen.

Klop de slagroom, was de aardbeien en snijd ze in plakjes.

Snijd de taart in 3 stukken en smeer de randen van de onderste laag in met de botercrème. Maak daarbij een opstaand randje, zodat de vulling er niet uit kan lopen. Leg plakjes aarbei op de taartbodem en bedek deze met een laagje slagroom. Druk de tweede laag taart zachtjes op de bodem en herhaal de voorgaande procedure. Vul de tweede laag ook weer met aarbeien en slagroom en druk zachtjes de toplaag van de taart op het middengedeelte en smeer de rest van de taart in met de resterende botercrème.

Kneed de marsepein en voeg er druppelsgewijs de kleurstof aan toe. Des te meer druppels, des te intenser de kleur. Voor de aardbeientaart is een rode kleurstof toepasselijk. Rol de marsepein uit met een deegroller. Zorg ervoor dat de lap marsepein de gehele taart kan bedekken en drapeer de marsepein over de taart. Desgewenst kan de taart verder worden gedecoreerd met aardbeitjes of andere figuurtjes van marsepein.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: