Macaroni Ovenschotel

Knapperige spek, smaakvolle tomaten en gesmolten Italiaanse bocconcini kaas maakt dit recept helemaal top! We kunnen niet beslissen wat beter smaakt op een koele avond, de hete pasta met saus of de goudbruine kaas op de bovenkant van het gerecht. Probeer het gewoon zelf eens uit en help ons beslissen.

macaroni-ovenschotel
Ingrediƫnten (4 porties) :
250 gram macaroni pasta
1 eetlepel olijfolie
1 fijngehakte bruine ui
1 gepletterde teen knoflook
8 grof gesneden velletjes spek
1 blikje fijngesneden tomaten blokjes
2 eetlepels tomatenpasta
1 eetlepel verse fijngehakte peterselie
extra olijfolie om te vetten
180 bocconcini kaas, afgewaterd en in stukjes gesneden

Bereiden :
1. Kook de macaroni in een grote sauspan met licht gezout water zoals op de verpakking staat. Als de macaroni klaar is laat je deze afwateren.

2. Wanneer de macaroni kookt kun je de rest alvast maken. Verhit in een middelgrote koekenpan de olie op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en kook deze voor 3 minuten al roerend tot de ui zacht is. Voeg de spek toe en kook dit al roerend voor 2 minuten of tot de spek krokant is. Roer de tomaten en tomatenpasta toe door het gerecht en kook dit alles 5 minuten lang of tot de mix aandikt, roer dan vervolgens de peterselie erdoor.

3. Doe de gril voorverwarmen op een middelhoge stand. Vet 4 kleine bakschalen (c.a. 400ml groot) lichtjes in met de olie. Verdeel de macaroni over de schalen en schenk de tomatenmix eroverheen. Verdeel vervolgens de bocconcini over de schalen. Plaats de schalen in de grill en laat deze 5 minuten koken of tot de bocconcini smelt.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: