Linzensoep

Een van de meest makkelijke recepten die er bestaat is het maken van Linzensoep. Linzensoep wordt gemaakt van linzen. Linzen zijn als ingrediënt veel al terug te vinden in de Turkse en Joodse keuken. Deze linzensoep is een snel en makkelijk recept die als voorgerecht maar zeker ook als hoofdgerecht goed de magen vult. Het is een stevige soep.

linzensoepBenodigdheden:
- 1 soeppan
- 2 blikken gepelde tomaten
- 1 bleekselderij
- 2 tenen knoflook (geperst)
- 3 groentenbouillon tabletten
- 150 gram schelpjes pasta
- 1 blik linzen
- 90 gram geraspte kaas (belegen)

Bereiding:
Versnipper de ui en snij de bleekselderij in plakjes. Open de blik linzen en lat die uitlekken in een vergiet.

Neem de soeppan en verhit de olie en fruit dan de ui en de knoflook.Dan kan de bleekselderij ven mee gebakken worden ongeveer 2 minuten. Voeg daarna de gepelde tomaten en de groentenbouillon tabletten toe. Roer het goed om en schenk beetje bij beetje 750 ml water erbij en breng aan de kook. Probeer tijdens het roeren de tomaten te persen zodat ze iets kleiner worden en je soep dikker.

Voeg dan de schelpjes toe en laat deze samen met de soep 8 minuten koken op een half zacht vuurtje zodat de schelpjes lekker gaar worden.

Als laatste voeg je de linzen en peper en zout naar smaak toe. Roer de soep goed om en kook dan nog 1 minuut dan is de soep klaar.
Schep de soep in 4 kommen en strooi dan de kaas eroverheen.

Tips:
Als je van de soep je hoofdmaaltijd maakt is het lekker om bijvoorbeeld een chorizo worst erdoorheen te doen. Of een rookworst dat geeft je soep een andere smaak.

{ 2 comments… read them below or add one }

Jan oktober 7, 2012 om 08:23

Hoi, ik heb al eens linzensoep gegeten maar nog nooit gemaakt. Nou vind ik verschillende linzensoep recepten en kijk even welke ik het makkelijkste vind. Nou vond ik hier ook een linzensoep recept linzensoep.info Zij gebruiken 250 gram linzen en jullie een blikje? Ik vind in de supermarkt alleen kleine blikjes linzen. (Bonduelle) Is dit inderdaad genoeg voor een hele pan linzensoep?

Beantwoorden

admin oktober 7, 2012 om 10:44

@Jan,
Een blikje bonduelle linzen van 310 gram of een blikje AH linzen van 400 gram zijn beiden goed. Laat je ook even weten als het gelukt is.

Beantwoorden

Leave a Comment

Previous post:

Next post: