Kip Fajitas

Deze overheerlijke kip fajita bevat slecht 300 kcal per tortilla. De tortilla is gevuld met heerlijke kipfilet reepjes, een pittige guacamole en een zeer frisse maar toch zoete tomatensalsa.

Personen: 4
Bereidingstijd: 35 +/- minuten
Keuken: Spaanse keuken
Gang: Snack of Lunch

kip fajitasIngrediënten
- 500 gram kipfilet
- 1 groene paprika
- 1 grote ui
- 8 volkoren tortilla’s
- 1 rijpe avocado
- 3 rijpe tomaten
- 1 eetlepel limoensap
- Tabasco saus
- 2 eetlepels koriander
- 1 rode ui
- 1 rode peper
- 1 theelepel Worcestersaus
- 2 eetlepels olijfolie

Bereiding:
Verwarm de oven voor op de gewenste temperatuur volgens aanwijzing op de verpakking.

Guacomole:
Schil de avocado en snijd deze in kleine blokjes. Prak dit fijn in een kommetje. Snijd 1 tomaat in kleine blokjes en voeg dit toe aan de fijn geprakte avocado. Meng dit samen met het limoensap en een klein beetje tabasco naar eigen smaak en wens. Snijd 1 eetlepel koriander fijn en roer dit goed door elkaar.

Tomatensalsa:
Snijd 2 rijpe tomaten in blokjes en snipper de rode ui. Snijd de rode peper zeer fijn. Meng dit in een kommetje en voeg hier 1 theelepel Worcestersaus aan toe. Snijd 1 eetlepel koriander fijn en meng dit door de tomatensalsa.

Fajitas:
Snijd de 500 gram kipfilet in fijne reepjes. Strooi hier peper overheen en meng het goed door elkaar.
Neem een koekenpan en verhit hier de olijfolie in. Voeg wanneer de olijfolie goed heet is de fijne kipreekjes toe. Bak deze voor circa 10 minuten op een middelhoog vuur totdat de reepjes goed gaar zijn.
Verwijder ondertussen de zaadlijst van de groene paprika. Snijd de paprika vervolgens in dunne reepjes. Snijd de ui in ringetjes.

Voeg wanneer de kipfilet gaar is de ui en paprika toe. Bak dit geheel voor circa 2 minuutjes onder af en toe roeren.

Verwarm de tortilla’s volgens aanwijzing op de verpakking in de oven. Beleg de warme tortilla’s met de guacamole, tomatensalsa en de kip fajitas en rol de tortilla’s vervolgens op.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: