Griekse Kip Pasta

Dit pasta recept brengt de smaken van Griekenland en Italie in 1 gerecht samen. Dit maakt het een compleet en voedzame avondmaaltijd. Als extra kun je ook nog een aantal kalamanta olijven toevoegen als afwisseling of om extra smaak toe te voegen.

pasta kip artisjokken
Ingrediënten :
450 gram ongekookte pasta
1 eetlepel olijfolie
2 teentjes verpletterde knoflook
Half kopje fijngesneden rode ui
450 gram kippenborstfilet – gesneden in hapklare stukjes
1 blikje gemarineerde artisjokharten, uitgelekt en fijngesneden
1 grote fijngesneden tomaat
Half kopje verkruimelde feta kaas
3 eetlepels verse fijngehakte peterselie
2 theelepels gedroogde oregano
2 eetlepels citroensap
Zout en Peper naar eigen smaak

Bereiden :
1. Breng een grote pot licht gezout water aan de kook. Kook de pasta in het kokende water zolang als op de verpakking staat. Wanneer de pasta gekookt is kun je deze laten afwateren.

2. In de tussentijd verhit je olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en ui toe en laat deze sauteren voor 2 minuten. Plaats nu de kip in de pan en kook deze goed roerend door het gerecht tot de kip niet langer roze van binnen is, circa 5 tot 6 minuten.

3. Verlaag het vuur naar een middellage stand en voeg vervolgens de artisjokharten, tomaat, feta, peterselie, citroensap, oregano en gekookte pasta toe. Blijf in de pan roeren tot alles goed verwarmd is, circa 3 minuten. Haal het gerecht van het vuur en breng het geheel op smaak met zout en peper.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: