Gezonde hamburgers

Bij hamburgers denken velen aan vet en ongezond. Deze versie van de hamburger is absoluut niet vet en juist zeer gezond. Door het gebruik van mager vlees, veel groente en gezond brood is deze hamburger gezond maar ook zeer voedzaam. Een gezonde burger bevat slechts 210 kcal.

Personen: 4
Bereidingstijd: 20 +/- minuten
Gerecht: gezonde hamburger

gezonde hamburgerIngrediënten
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 zakje Italiaanse roerbakgroenten (250 gram)
- 4 tartaartjes
- 1 zak friséesla (200 gram)
- 1 zak veldsla (75 gram)
- 4 eetlepels sladressing naturel
- 4 Italiaanse bollen
- 6 eetlepels cocktailsaus
- snufje zout
- versgemalen peper

Bereiding:
Verhit in een braadpan of wok 2 eetlepels olijfolie. Voeg wanneer de olie goed heet is het zakje Italiaanse roerbakgroenten toe. Bak dit circa 5 minuten onder af en toe roeren. Voeg zout en peper toe naar eigen smaak en wens.

Sla de 4 tartaatjes plat. Dit kan met een vleeshamer maar ook bijvoorbeeld een deegroller. Hierbij is het handig om de tartaartjes onder huishoudfolie te leggen zodat het niet vastplakt aan de vleeshamer of deegrollen. Strooi zout en peper over de plat geslagen tartaartjes naar eigen smaak en wens.

Verhit in een grote koekenpan of grillpan de overgebleven 2 eetlepels olijfolie. Leg wanneer de olijfolie goed heet is de plat geslagen tartaartjes in de pan. Bak deze in circa 1 minuut op iedere zijde.

Meng ondertussen de friséesla met de helft van de veldsla en de sladressing.

Halveer de Italiaanse bollen en beleg deze met de overgebleven veldsla. Leg hier de tartaartjes op met een schepje roerbakgroenten. Schep hier nog een grote lepel cocktailsaus op en vouw vervolgens het broodje dicht.

De gezonde hamburger serveren met de friséesalade.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: