Geglazuurde Zalm

Hier is een gerecht dat je binnen een half uurtje op tafel kunt serveren en je zeker niet wilt missen. Dit zalm gerecht is zeker een van de beste zalm gerechten dat ik zelf ooit gegeten heb. Ik vind dit recept lekkerder dan welk ander zalm recept ik op de website geplaatst heb.

geglazuurde-zalm

Ingrediƫnten (4 porties) :
1/2 kopje balsamico azijn
1/4 kopje witte wijn
2 eetlepels honing
1 eetlepel Franse Dijonmosterd
1 eetlepel vers gehakte rozemarijn
1 teentje knoflook, fijngemaakt

Voor de zalm:
4 zalm filets
zout en vers gemalen zwarte peper
2 theelepel koolzaadolie

Bereiden:
Neem de zalm uit de koelkast en laat deze 10 minuten rusten op kamertemperatuur. In de tussentijd in een middelgrote sauspan mix je de balsamico azijn, witte wijn, honing, mosterd, 1/2 eetlepel fijngehakte rozemarijn en de knoflook. Verhit de mix op een middelhoog vuurtje en breng het geheel aan de kook, verlaag vervolgens het vuur naar een middel lage stand en laat het geheel af en toe roerend sudderen tot de saus is aangedikt en verminderd tot circa 1/3 kopje, dit duurt ongeveer 13 tot 15 minuten. Haal de pan van het vuur en schenk de saus in een hitte bestendige schaal en laat deze afkoelen.

Breng beide zijden van de zalm op smaak met zout en peper. Verhit een grote anti aanbak koekenpan op een middelhoog vuurtje en voeg 1 theelepel koolzaadolie toe. Wanneer de pan en de olie het zijn voeg je 2 zalm filets toe en kook je deze zonder ze te bewegen tot de zalm is gebruind aan de onderkant, circa 3 tot 5 minuten. Doe voorzichtig de zalm omdraaien en laat deze nog eens 3 tot 5 minuten koken aan de andere kant. Laat de zalm vervolgens rusten in een warme maar niet hete oven (de zalm moet niet nog verder koken), als je 2 koekenpannen hebt raad ik aan om alle zalm tegelijk te koken. Wrijf als je slechts 1 koekenpan hebt deze schoon en bak de overgebleven 2 zalm filets hierin op dezelfde manier.
Serveer de warme zalm met de balsamico rozemarijn glazuur en besprenkel deze met de overgebleven 1/2 eetlepel rozemarijn.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: