Gebakken Aardappel Soep

Een dikke en romige aardappel soep is perfect tijdens de ijskoude dagen in de winter. Deze soep is perfect in combinatie met spek, cheddar kaas en lente uien. Als bijgerecht zou je een heerlijk stukje brood of een vers gebakken stokbrood met pesto kunnen serveren.

Ingrediƫnten (8 kopjes) :
1/4 kopje boter
1/2 kopje fijngehakte zoete ui
1 teentje knoflook, fijngemaakt
1/4 kopje bloem
1 blokje kippen bouillon
600 gram bevroren aardappelpuree
2 kopjes melk
1/2 theelepel peper
Garnering: gebakken stukjes spek, verkruimelde Cheddar kaas, in stukjes gesneden lente ui (optioneel)

Bereiden:
Smelt de boter in een braadpan op een middelmatig vuurtje. Voeg de ui en knoflook toe en kook deze al roerend voor 5 tot 10 minuten tot deze een goudbruine kleur hebben.

Besprenkel de uien mix met bloem en roer tot alles goed gemengd is. Roer het bouillon blokje en 3 kopjes water door het gerecht. Breng het al roerend aan de kook op een middelmatig vuurtje. Verlaag het vuur naar een middel lage stand en laat het gerecht al roerend sudderen voor 10 minuten.

In de tussentijd verwarm je de aardappelpuree op volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de aardappels, melk en peper door de uien mix. Kook al roerend op een middelmatig vuurtje voor 10 minuten of tot het gerecht is aangedikt en serveer de soep met de gewenste garnering.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: