Chili con carne

Heel snel en makkelijk bereid je een chili con carne. Je hebt maar 2 pannen nodig en een kleine 20 minuten. Onderstaand recept is voor 4 personen.

chili con carneBenodigdheden:
- 1 klein potje mais
- 1 rode en 1 groene paprika
- 1 stronk broccoli
- 1 pot bruine bonen
- 1 klein potje doperwtjes
- 300 gram gehakt
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- 2 eetlepels olie
- 1 zakje chili con carne mix
- rijst voor 4 personen

Bereiding:
Begin met het snijden van je groenten. Was de paprika en snij deze in blokjes of reepjes. Versnipper de ui, pers het teentje knoflook en de mais en de doperwtjes laten uitlekken in een vergiet. Kook dan rijst voor 4 personen.

Neem een pan en fruit hierin je ui en e teentje knoflook. Daana kan het gehakt gebakken worden. Neem dan de chili con carne mix en voeg de aangegeven hoeveelheid water toe aan de poeder en meng het door de gehakt samen met de bruine bonen. Laat de bonen en gehakt goed warm worden ongeveer 5 minuten. Dan kunnen de overige groenten erin. De paprika, mais en doperwten erbij.

Na 5 minuten is de chili con carne klaar. Schep in een ruim bord je rijst op en daar overheen de heerlijke Chili con carne.

Tips:

  • Als je de chili con carne heet wil gebruik dan een hete spaanse peper. Verwijder de zaden en snij de peper in stukjes. Bak de peper dan mee bij stap 2
  • Als je van zoetigheid houdt is het ook lekker om een handje rozijnen erdoorheen te doen. Of stukjes ananas. Doe deze dan als laatste erin.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: