Carpaccio

Carpaccio is een zeer bekend Italiaans gerecht. Het wordt gegeten als een voorgerecht, een tussendoortje of als lunch. Carpaccio is dus erg veelzijdig en bevat daarnaast slechts 235 kcal. Niet alleen erg lekker maar ook eens erg gezond!

carpaccio saladePersonen: 4
Bereidingstijd: 20 +/- minuten
Gerecht: Carpaccio salade
Gang: Snack of Lunch

Ingrediƫnten
- 250 gram ossenhaas
- 100 gram veldsla
- 4 bruine boterhammen
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels kappertjes
- citroensap
- versgemalen peper
- snufje zout
- 100 gram 30+ kaas

Bereiding:
Wikkel de 250 gram ossenhaas in huishoudfolie en vervolgens in aluminiumfolie. Leg dit een dag van t voren in de diepvries. Dit zorgt ervoor dat op de dag van bereiding het vlees makkelijk te snijden is.

Snijd het vlees in zeer dunne plakjes. Vraag wanneer u hier moeite mee heeft, de slager om het voor u te snijden. Verdeel vervolgens de dunne plakjes ossenhaas in 4 porties. Leg deze vervolgens op de borden in een mooie ronde bloemvorm.

Was de veldsla en leg op ieder bord in het midden van de ossenhaas een klein beetje veldsla. Rooster de boterhammen in de broodrooster zodat deze mooi bruin worden.

Meng de olijfolie, het citroensap en de kappertjes door elkaar in een kom. Voeg hier zout en peper aan toe naar eigen smaak en wens. Druppel een beetje dressing over de ossenhaas carpaccio.

Rasp de 30+ kaas en strooi deze over de carpaccio. Als laatste een dun laagje boter over de geroosterde boterhammen smeren en serveer deze op een aparte schaal bij de carpaccio.

Leave a Comment

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: