Bloemkool met stroganoffsaus

Stroganoffsaus kent zijn oorsprong in de Russische keuken en wordt veelal met een lekker mals stuk biefstuk of andere soorten rood vlees. In dit recept gooien wij het over een andere boeg en gaan wij bloemkool met stroganoffsaus maken. Dit recept is voor 4 personen en de bereidingstijd is plusminus 30 minuten.

bloemkool met stroganoffIngrediƫnten:
- 400 gram biologisch rundergehakt
- 250 gram hamblokjes
- 1 bloemkool
- 1 paprika (het liefst rood voor de kleur variatie)
- 1 middelgrote ui
- 1 teentje knoflook
- 1 zakje Knorr Stroganoffsaus

Bereiding:
Snij de bloemkool in roosjes, de paprika in grote stukken en versnipper de ui. Daarna het gehakt rullen tot dat het mooi bruin is.

Rullen van gehakt is het braden van gehakt zonder dat er een gehaktbal van is gemaakt. Het voordeel van gehakt rullen is dat het tamelijk snel is. Het gehakt wordt zo vanuit de verpakking in een koekenpan gedaan en waarna het gehakt in zijn eigen vet gebraden wordt.

Nadat het rullen van het gehakt gereed is voeg dan de gesneden paprika, de versnipperde ui, de hamblokjes, de bloemkool roosjes en de fijngehakte knoflook toe. Roerbak het geheel circa 5 minuten.

Vervolgens het zakje Knorr stroganoffsaus met de op de verpakking aangegeven hoeveelheid water toevoegen en het kort aan de kook brengen. Als laaste de bloemkool met stroganoffsaus op een laag vuurtje nog 15 minuten laten sudderen.

Tips:
Serveer de bloemkool met stroganoffsaus met rijst of gekookte aardappelen.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: