Amerikaanse pannenkoeken

Deze Amerikaanse pannenkoeken zijn zeer makkelijk te bereiden. Daarnaast bieden deze Amerikaanse pannenkoeken veel ruimte voor eigen creativiteit, fantasie en vooral eigen smaak. Vul de pannenkoeken met ingrediënten die u lekker vind.

Personen: 4
Bereidingstijd: 20 +/- minuten
Gerecht: American pancakes
Gang: Lunch of Hoofdgerecht

Ingrediënten
- 4 eieren
- 120 gram bloem (zelfrijzend)
- 120 ml melk
- 60 gram fijne suiker
- 1 zakje vanille suiker
- snufje zout

Bereiding:
Breek de eieren en scheidt de eigelen van de eiwitten in twee aparte kommetjes.

Neem het kommetje met de eigelen en voeg hier de bloem en de melk bij. Meng dit geheel goed door totdat er een zachte dikke massa ontstaat.

Neem het kommetje met eiwitten en voeg hier een snufje zout aan toe. Klop vervolgens dit geheel goed stijf. Wanneer de kom met eiwitten onderste boven kan worden gehouden zonder dat de eiwitten eruit lopen, zijn de eiwitten stijf genoeg.

Voeg vervolgens het eigeel mengsel, de fijne suiker en het zakje vanille suiker toe. Meng dit geheel goed door elkaar zodat het een mooi glad deeg word.

Neem een koekenpan en zet deze op middelhoog vuur. Drup wat olijfolie op keukenpapier en wrijf dit over de pan. Op deze manier is de olie goed verdeeld over de pan.

Neem een grote lepel pannenkoekendeeg en verspreid deze goed in de pan. Schud een beetje met de pan zodat het deeg een mooie ronde vormt. Laat de pannenkoeken aan iedere zijde enkele minuten bakken totdat deze goudgeel zijn.

Intensere smaakbeleving: gevulde pannenkoeken
Voor het maken van gevulde pannenkoeken doorloopt u bovenstaande stappen tot het moment waarop het deeg in de pan gaat. Wanneer het deeg in de pan gaat, wacht u +/- 5 seconden, vervolgens strooit u hier uw eigen gekozen vulling over. Draai na enkele minuten de pannenkoek om, bak ook deze zijde mooi goudgeel en klaar is de gevulde pannenkoek. Als vulling kunt u bijvoorbeeld gebruiken: banaan, appel, ontbijtspek, bosbessen, chocolade etc.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: